AIM52° OFFICE
AIM52° OFFICE
Procesmanagement voor ondernemers - Enjoy the results of your process along the way, not only at the moment you get there.
 
Untitled design-3.png

Proces Management en Business Ondersteuning

Trust me…er komt een moment waarop je met je processen aan de slag wilt gaan en dan ben ik er voor je!

 
 
1 Home foto.jpeg

Zullen we je successen weer gaan vieren?

Tijdens de start van je business ligt de focus vooral op product ontwikkeling, markt bevestiging, nieuwe klanten, cashflow, strategie en positionering. Je hebt een gevoel van enthousiasme, energie, ieder succes moment wordt gevierd en je drive is gigantisch.

Maar na een tijdje ontstaat er een moment van stabilisatie; je klanten weten je te vinden, je voelt je zekerder als ondernemer, je hebt een gezonde cashflow en je successen lijken een stuk minder groot omdat je ze al zo vaak hebt meegemaakt inmiddels. Maar je werkt nog steeds super hard en je stopt nog steeds heel veel tijd in je business. Je wilt gaan groeien, terug naar de drive, energie en enthousiasme dat je in het begin had. Je hebt nog zoveel doelen en dromen dat je wilt behalen en je wilt weer successen gaan vieren.

Dan wordt het tijd om met je processen aan de slag te gaan. Waarom? Keep on reading…

 

Als je andere resultaten wilt behalen, moet je anders gaan werken en als je anders wilt gaan werken moet je de structuur aan gaan passen aan de nieuwe resultaten dat je wilt gaan behalen

AdobeStock_143123204.jpeg

De behoefte en noodzaak om met je processen aan de gang te gaan komt vanzelf…

Als je in een fase van groei wilt komen ga je naast het runnen van je huidige business ook druk aan de slag met nieuwe ideeën en projecten. Risico hierbij is dat je op meerdere vlakken in je business ad hoc te werk gaat, zaken vergeet, nieuwe activiteiten toevoegt in je al drukke planning. Het wordt een beetje chaotisch allemaal en eigenlijk ben je ook gewoon te druk, te moe en ervaar je niet zoveel vrijheid of plezier waar je naar verlangde toen je ging ondernemen.

De ontwikkelfase is wat mij betreft bedoelt om een stabiele basis te gaan leggen in je bedrijfsstructuur. Een structuur dat je door je ervaring, kennis en kunde eigenlijk al hebt opgezet. Je ziet het alleen niet en werkt er niet mee omdat de structuur voornamelijk in je hoofd zit, in je dagelijkse gewoontes en waarschijnlijk omdat jij het gewoon heel logisch vindt te doen wat je doet. Maar met het visueel maken van je structuur en daarmee op een andere manier naar je processen te kunnen gaan kijken gaat er een wereld voor je open. En dat gaat je pas echt helpen te groeien zonder organisatorische problemen, verlies van kwaliteit of het oplopen van een burn-out.

Het goed managen van je bedrijfsstructuur zorgt voor lange termijn continuïteit van kwaliteit en betrouwbaarheid, maakt processen overdraagbaar en beheersbaar en maakt wat je doet inzichtelijk en meetbaar zodat jij altijd de controle hebt dat je met je business de richting op gaat dat je voor ogen had.

Zodra je dit hebt gedaan dan ben jij helemaal klaar voor de groeifase!

 

Een proces beschrijving beschrijft alleen die activiteiten of processtappen die essentieel zijn om het proces met succes uit te kunnen voeren en niet meer dan dat. Een te GEDETAILLEERDE procesbeschrijving gaat in de weg zitten van de creatieve vrijheid van het ondernemen en deskundigheid

Een stabiele basis in je structuur biedt je eindeloos veel mogelijkheden…

Het mooie aan de groei-fase is dat er weer, zoals ik al aangaf, een hele nieuwe wereld voor je open gaat. Als je tijdens de ontwikkel-fase een stabiele basis hebt gelegd heb je nu de ruimte en mogelijkheid gecreëerd om makkelijker en sneller werk uit te gaan besteden, kan je gerichter gaan verbeteren (ook vanuit het oogpunt van de klant) en ontstaat de mogelijkheid je voortgang en kwaliteit meetbaar te maken. Maar wat voor mij het aller belangrijkste is, je kan nu je processen afstemmen op je (business) doelen en je persoonlijke dromen. Maar er is nog zoveel mogelijk door te werken met je processen.

Je hebt nu een bedrijfsstructuur opgezet zodat je niet naast het IN en AAN je bedrijf werken, je nu ook kan gaan werken MET je bedrijf!

 

 Structuur kan niet zonder cultuur. Je Business-cultuur is wie je bent, waar je naar toe wilt en hoe je dat wilt bereiken. De huidige cultuur dient dus altijd als basis bij het opzetten van een nieuwe structuur

Let’s work together!

Met deze verschillende fases in je business kan ik op drie vlakken ondersteuning bieden. Met 16 jaar werkervaring in de financiële dienstverlening; een wereld van processen, doelstellingen, verbeterprocessen, customer excellence en nog veel meer gaat mijn energie, focus en kennis nu naar procesmanagement voor ondernemers. Maar dan leuker, persoonlijker en praktischer!

 

Virtual Assistant

Ondersteuning in je business zodat jij ruimte hebt om echt met je processen aan de gang te gaan zoals jij dat wilt. Of gewoon voor meer rust, ruimte en plezier in het ondernemen!

Doe waar je blij van wordt en doe waar je goed in bent!

Processen in Kaart

Ik visualiseer de processen in je business zodat jij overzicht en inzicht hebt in de structuur van je bedrijf. Inzicht en overzicht heb je wel nodig, maar je hebt geen tijd of zin om dit in kaart te brengen. No problem, ik wel namelijk! Hier wordt ik blij van, ben ik goed in en heb ik zin in!

Processen in Werking

Haal meer input uit je processen en laat je doelstellingen beter aansluiten op je bedrijfsstructuur. Ik laat je zien waar je nieuwe inzichten op kan doen, hoe je deze kunt gebruiken en waar er verbetermogelijkheden zijn - allemaal op basis van je doelstellingen. Dus niet waar je KAN verbeteren, maar echt waar je MOET verbeteren

 

My name is Aimee

Ik ben een Engelse fotograferende creatieveling die gek is op structuur, organisatie en processen

 
AdobeStock_177784778.jpeg

 Blog