De oorsprong van de naam AIM52° begint met fotografie in de 19e eeuw

Al jaren fotografeer ik voor mezelf, ik heb op een gegeven moment de stap gezet naar een spiegelreflexcamera, vervolgens naar een systeemcamera en uiteindelijk gehoor gegeven aan mijn droom om ook een fotografie business op te zetten. 

67615430_904292249908813_6209127275141529600_n.jpg

Fotografie zit echt in mijn DNA. Het begon ooit met mijn overgrootvader, Joseph Roland Giles, die vanaf 1901 werkte als een Photography Apprentice. Hier heeft hij mijn overgrootmoeder, Mabel Amelia Warrington, ontmoet en in 1906 is mijn opa, Leonard Joseph Giles, geboren. In datzelfde jaar opende Joseph zijn eigen fotozaak ‘Giles Photography’ en verhuisde hij met zijn gezin in 1908 van Brighton naar Northampton. De fotozaak is overgegaan naar mijn opa en na zijn overlijden nam mijn oom, op dat moment ook fotograaf, de zaak over. Als klein meisje ging ik vaak met mijn opa mee om samen foto’s te ontwikkelen. Dit proces en de creatieve mogelijkheden vond ik zo gaaf dat het mijn interesse in fotografie aanwakkerde. Fotografie is voor mij meer dan alleen ‘mooie plaatjes’ maken. Het is voor mij een manier van communiceren. Ik geniet van de puur- en rauwheid in mens en natuur; niet te opgeruimd, netjes of aangepast maar gewoon hoe het is. Dit is dan ook hoe ik mijn verhaal probeer te vertellen via fotografie.

“52° 14′31.4088 N 0°, 52′34.7196 W…en voilà de naam AIM52° is geboren”

Deze familiegeschiedenis wilde ik graag een plekje geven in mijn bedrijfsnaam. De fotozaak van mijn familie heeft bijna 100 jaar gestaan op 237 Wellingborough Road in Northampton. De 52° in mijn bedrijfsnaam zijn de eerste coördinaten van deze locatie en AIM… tja, dat ben ik gewoon!

Mijn bedrijfsplannen zijn dus ooit ook begonnen bij fotografie, maar mijn interessegebied is veel breder dan dat. Bij het uitwerken van mijn fotografie concept ontstond ook het idee om Business en Processen ondersteuning gaan doen. Want hoe heerlijk ik het ook vind om creatief bezig te zijn. Ik kan niet zonder structuur en ik ben gefascineerd in processen. Zo ontstonden de twee concepten AIM52° Photo en AIM52° Office. Op de plank ligt ook het concept AIM52° Design en wellicht ontstaan er in de toekomst ook andere ideeën. Mijn focus op dit moment ligt bij de concepten Office en Photo. 

Het leuke is, is dat met het Office concept een nieuwe betekenis ontstond voor mijn bedrijfsnaam. Met authentiek ondernemen en gestructureerde processen geef je echt invulling en richting aan jouw visie en jouw bedrijf. Your life, your business, your rules. Richting in het engels is ‘AIM’.